10 makkelijke tips voor meer energie


Wat kan je zelf doen om meteen meer energie te krijgen:

1. Snacken, maar dan anders
Als je gezond eet of aan het afvallen of lijnen bent, heb je misschien toch opeens trek in een tussendoortje.

Soms moet je even wat snacken, je hebt misschien toch niet genoeg gegeten en dan gaat je lichaam zelf wel om wat te eten vragen.

Maar wat kies je dan.. Een stroopwafel? Een bakje chips, Een hand drop?
Gelukkig zijn er betere alternatieven. Snackgroente bijvoorbeeld. Het vult, voorziet je van gezonde energie en je wordt er ook niet zo moe van. Het laat je suikerspiegel niet zo schommelen dus de trek blijft wel even weg.


Weet je dat bijna niemand in Nederland de aanbevolen hoeveelheid groenten van 250 gram haalt? Ik vind 250 gram eigenlijk nog te weinig, ik adviseer vaak 400 gram per dag.


Hoe dan?
Niet alles tegelijk bij de avondmaaltijd. Want dan is 400 gram sperziebonen of sla inderdaad een enorme berg.
Als je probeert om tijdens de lunch wat groenten in te passen (soep, een salade, een kant-en-klaar gekocht bakje rauwkost of gewoon een tomaat of een stuk komkommer bij je boterham) zie je dat je zo op die 400 gram per dag zit. En natuurlijk ook als tussendoortje. Als lekkere  frisse snack! Probeer het maar eens.

2. Relax tussendoor
Soms heb je het zo druk dat je even niet meer weet wat je nu als eerste moet doen. Kinderen, werk, emoties, mail… Neem dan een minuut rust.

Trek jezelf een minuutje terug. Haal bewust adem. 5 tellen in, even vasthouden en 7 tellen uit. Dan geeft je lijf vanzelf dat seintje waardoor je weer opnieuw moet inademen. Dan weer 5 in, even vasthouden en 7 tellen uit. Diep ademhalen want dat vermindert stress in je lichaam.



3. Neem wat beweging
Probeer ieder uur 250 stappen te lopen. Ga de trap op en af. Als je op je werk bent, haal dan water, thee of koffie op een andere afdeling. Ga op een andere verdieping naar het toilet of loop gewoon even rond. Dat helpt mee om je bloedsomloop weer op gang te brengen. Dit is typisch een gevalletje "van energie gebruiken krijg je meer energie terug"'. 
Ben je thuis, loop even een rondje. Ga een trap op en weer af, loop even naar buiten. Een frisse neus (ook al is het maar eventjes) doet je goed,



4. Knuffelen
Als je je kind, je huisdier of je partner knuffelt komt er een hormoon vrij wat jouw stresshormonen toe rust brengt. Heb je geen kinderen, huisdieren of een partner? Boek dan af en toe een massage in. Of ga naar de schoonheidsspecialiste. Ook dit brengt je stressniveau naar beneden.


5. Eet eens een vet visje
Het is een goed plan om af en toe een broodje makreel, haring of paling te eten. Vette vis bevat gezonde omega-3 vetten. Als de visboer nu ook nog eens een volkorenbroodje zou hebben zou dat helemaal goed zijn. Laat anders het witte bolletje weg en vraag om een filet.



6. Plan wat simpele dagelijkse oefeningen in
Denk dan aan de "plank" (Google maar, dan zie je hoe simpel), een minuut is al genoeg.

Of ga tegen de muur aan zitten zonder stoel. Dat voel je in je bovenbenen.
Zoek een paar simpele makkelijk uit te voeren oefening op internet. En plan die gewoon per dag in. Je hebt toch wel ergens 10 minuten over?
Natuurlijk wandel of fiets daar ook 30 minuten per dag bij, toch? 😉


 
7. Drink voldoende
Soms heb je opeens trek en wil je wat dringend wat eten. Wat dan voor handen is, is meestal een niet zo gezonde snack. En weet je, eigenlijk bedoelt je lichaam dat het dorst heeft. Je voelt zelf niet zo goed of je nu dorst of trek hebt.
Dus neem eerst een glas water. Gewoon uit de kraan. Geniet ervan en heb je daarna nog trek, dan heb je de tijd gehad om een gezonde snack te bedenken (voor tips, kijk eens bij punt 1).



8. Train je hersenen
Maak iedere ochtend een minuutje tijd voor een korte meditatie. Dat hoeft helemaal niet in een kleermakerzit op het strand of onder een boom of zo. Gewoon even op de bank, voordat de hectiek van de dag begint.

Je bedenkt je wat je die dag voor gezonds wilt gaan doen,  bijvoorbeeld dat je vandaag voldoende water gaat drinken, een tomaat bij je lunch neemt, gaat wandelen…

Visualiseer dat, je ziet jezelf als het ware wandelen, die tomaat eten en een glas water inschenken. Bedenk positieve dingen. Op den duur weten je hersenen het al en zal je dit steeds makkelijker ook vanzelf gaan doen.



9. Wat doe je ’s avonds?
Nog een goed idee om je hersenen te trainen. Poets na het avondeten 1 minuut je tanden en besluit dan dat dit het einde is van je eetdag. Je gaat niet meer snacken of andere dingen eten. Ook hiermee zullen je hersenen je op den duur gaan helpen om gezonder te leven en ’s avonds niet meer te snacken.



10. Lekker slapen
Het blauwe licht van je telefoon-/laptopscherm en de tv zorgen ervoor dat je hersenen niet door hebben dat het al avond is en blijven op volle toeren draaien. Als je een half uur voordat je wilt gaan slapen deze schermen uit doet, je avondritueel oppakt van tanden poetsen, wat lezen of misschien nog een rondje met de hond maakt, sluiten je hersenen ook de dag af en val je makkelijker in slaap.



Binnen 3 maanden fitter en lekkerder in je lijf.  Zonder boodschappen- kook en eetstress. Maar met veel meer energie en plezier!
Wil je informatie over hoe je niet al te ingewikkeld en niet duur, gezond(er) maar vooral lekker kunt eten en leven, dan kan ik je daarbij helpen.

Geen strenge diëten, lastige opdrachten en gesprekken maar met kleine stapjes, helemaal aan jouw manier van eten en leven aangepaste adviezen.
Echt, binnen 3 maanden een fitter lijf, een strakker lichaam en een snelle, gezonde maar superlekkere maaltijd voor jou en/of je gezin op tafel zetten. Zonder stress, met veel energie.. Fijn toch!

Ook de boodschappen en je voorraad pak je aan. Altijd wat bij de hand om wat gezonds maar zeker ook superlekkers te maken. Geen boodschappen meer op het laatste nippertje bij een veel te drukke supermarkt. En je voorraad bestaat uit boodschappen waar je ook echt wat mee kunt. Want dat scheelt echt al de helft!


Kijk ook even op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.

Ik spreek je graag!

Anneke


En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.

Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram  daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb