
Je eet hetzelfde, je let er ook meer op. En toch val je niet af. Je wordt zelfs steeds wat zwaarder.... Ieder jaar minimaal een kilo erbij.. Misschien kunnen onderstaande tips je helpen.
Je eet te snel
Ik heb haast, ik ben te laat, ik moet straks weer weg… Ik eet even staand of heel snel mijn bord leeg. Oké. dit bespaart tijd, maar snel eten kent een belangrijk nadeel. Je kunt makkelijk meer eten dan je nodig hebt.
Het duurt namelijk ongeveer 20 minuten duurt voordat je hersenen door hebben dat je maag vol is. Als dat seintje komt, heb je al meer gegeten dan je nodig hebt. Neem de tijd om te eten.
Je drinkt niet genoeg water.
Wist je dat je als je vóór het eten een glas water drinkt je minder eet? Je maag zit al vol met water (en water heeft ook nog eens calorieën) dus heb je minder trek. Kijk eens naar je drinkpatroon. Drink je veel sap, frisdrank of latte’s? Dat is niet zo goed voor je, al deze dranken bevatten veel suiker en dus veel calorieën. Water is beter voor je. Als je dat een beetje saai vindt, doe er dan wat fruit als partjes citroen, limoen, basilicum enz. enz. doorheen.
Eet je veel buiten de deur?
Snel een kant en klare lunch kopen, in het bedrijfsrestaurant eten, wat leuks vieren met een dinertje.. Leuk, lekker en gezellig. Maar het levert wel veel calorieën op.
Ook omdat je er vaak geen water maar frisdrank, een glaasje sap of wijntje bij drinkt. Dat zou je thuis toch minder snel doen. En bovendien weet je thuis precies wat er in je maaltijd zit. In een restaurant heb je dat niet zelf in de hand.
Lunchen op je werk? Neem je je eigen lunch mee.
Is er iets te vieren? Ga samen een wandeling maken en neem een kop koffie of thee in dat gezellige restaurantje wat je tegenkomt. Dan krijg je veel minder calorieën binnen dan met een complete lunch of diner. En je hebt ook nog eens lekker bewogen.
Heb je een zittend beroep?
Onderzoeken tonen aan dat mensen die veel zitten vaker wat te zwaar zijn. Probeer ieder uur een beetje te bewegen. Er is van alles te bedenken, je auto een straat verder weg zetten. De fiets nemen in plaats van de auto. Ga eens met de trap in plaats van met de lift, haal koffie op een andere afdeling. Zet een alarmpje op je telefoon zodat je weet dat er weer een uur om is, je kunt dan even wat rek en strekoefeningen doen, traplopen of gewoon een stukje lopen.
Je slaapt niet genoeg
Een gebrek aan slaap hangt sterk samen met aankomen. Dit komt onder andere door de hormonen die vooral in je slaap hun werk doen.
Ook ben je na een nacht slecht slapen vaak te moe om nog te gaan sporten of bewegen en je hebt meer trek in zoete dingen.
Hoe kan je zorgen dat je beter slaapt?
Sluit je laptop, mobiel en ook de tv een uur voor je gaat slapen af.
Probeer rustig naar het moment van naar bed gaan toe te werken, ga geen spannende film kijken. Neem geen koffie of thee meer. Kruidenthee is beter. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk en spreek met jezelf af dat je, als je met iets zit, dat alleen overdag gaat overdenken en oplossen en niet 's nachts gaat piekeren.
Je hebt het heel veel te druk..
Ben jij zo iemand die steeds zegt: Nee daar heb ik geen tijd voor. Ik heb het veel te druk.
Vraag jezelf eens af of al dat gestress en je drukke leven echt wel de moeite waard is? Hoe voel je je eigenlijk, met al die stress, die zorgen, de druk en met al die verplichtingen? Kijk eens goed naar jouw mogelijkheden om al die stress wat in te perken.
Wat kan je laten zonder dat dat grote gevolgen heeft (je baan opzeggen is natuurlijk geen goed idee). Maar misschien doe je wel dingen die helemaal niet jouw taak zijn. Dat hoeft helemaal niet in je werksfeer te zijn maar kan ook best in je privéleven zitten. Kijk daar eens kritisch en eerlijk naar. En bedenk ook wat je wél graag zou (willen) doen. Probeer daar tijd voor te maken.
Eet eens van een kleiner bordje
Logisch, op een groot bord past meer eten dan op een klein bord. Nadeel, je eet veel meer. Probeer het eens, pak een ontbijtbord in plaats van een dinerbord. Je zult zien, samen met rustig eten zul je merken dat je ook sneller vol zit.
Je eet voor de TV
Het blijkt uit onderzoek dat wanneer je TV zit te kijken of steeds op je mobiel kijkt tijdens het eten, je automatisch meer eet. Dat komt omdat je niet bewust eet. Je hebt dus totaal niet door hoeveel je eet en wat je eet. Zonde! Pak dat bord, ga lekker aan tafel zitten, praat eens met elkaar en geniet van je maaltijd!
Lekkere lichte lente maaltijden
Vind je het lastig om zelf gezonde maaltijden te bedenken dan kan ik je daarbij helpen.
De lente heeft zoveel mogelijkheden om heerlijk, voedend maar ook verantwoord te eten. Fris en snel, geen dikmakers. Voel jij daar wat voor?
Kijk dan eens op mijn site. Daar staan al veel recepten, je vindt blogs die je verder helpen en je ziet ook wat ik je kan bieden om binnen 3 maanden een fitter en strakker lijf te krijgen. Niet zo zeer als stok achter de deur (dat kan ook) maar eigenlijk meer als steuntje in de rug.
Binnen 3 maanden fitter en lekkerder in je lijf.
Wil je informatie over hoe je niet al te ingewikkeld en niet duur, gezond(er) maar vooral lekker kunt eten en leven, dan kan ik je daarbij helpen. Geen strenge diëten, lastige opdrachten en gesprekken maar met kleine stapjes, helemaal aan jouw manier van eten en leven aangepaste adviezen. Echt, binnen 3 maanden een fitter lijf met een strakker lichaam.. Fijn toch!
Kijk ook even op mijn site voor meer informatie of mail mij jouw wensen. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis.
Ik spreek je graag!
Anneke
En, als je wilt weten of jij voor vergoeding in aanmerking komt, check je polis of bel even met je verzekering (mijn bgn nummer is 4618 en mijn AGB code is GC 022075). Als je voor vergoeding in aanmerking komt gaat dat uit je aanvullende verzekering en niet ten koste van je eigen risico.
Neem ook eens een kijkje op mijn Facebook of Instagram daar staan meer tips en recepten en kan je mij een berichtje sturen.
Reactie plaatsen
Reacties