Kipkerrie met bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 15:10

Kipkerrie met Bloemkoolrijst

4 personen

 

Ingrediënten

400 gr bloemkoolrijst

250 gr kip (in stukjes)

200 gr broccoli (in roosjes)

2 theelepels kerriepoeder

Snuf komijn

snuf gemberpoeder

snuf peper en zout

125 ml kokosmelk

1 ui

½ rode peper

2 eetlepels geschaafde amandel

 

Bereiding
Blancheer de broccoli 3 minuten in kokend water en spoel daarna af met koud water. Snipper de ui en halve rode peper. Fruit deze aan in een pan. Voeg de stukjes kip toe en bak rondom lichtbruin.

Voeg de kerrie, komijn, gemberpoeder en een snuf peper en zout toe aan de kip en schep door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en laat het mengsel even zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst gaar in 1 a 2 minuten. Je kunt deze “rijst”ook roerbakken, dan houdt hij wat meer bite.

Voeg de geblancheerde broccoliroosjes toe aan de kip kerrie en verwarm nog even mee. Serveer de bloemkoolrijst met de kip kerrie en garneer met wat geschaafde amandel.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.